Wielie Elhorst geridderd in de Orde van de Oranje-Nassau

Dominee Wielie Elhorst is vanwege zijn jarenlange inzet voor de (internationale) christelijke LHBTI-beweging benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de onderscheiding op 26 april 2021 uitgereikt door burgermeester Femke Halsema.

In vele mediaoptredens, interviews en publicaties en door het organiseren van ontelbare bijeenkomsten, activiteiten en conferenties, heeft Wielie zich als voortrekker met niet-aflatende energie ingezet voor de positie van LHBTI’er in kerk en samenleving, nationaal en internationaal. Wielie is voor velen het gezicht van de christelijke LHBTI-beweging.

Heleen de Boer, voorzitter LKP: “Wielie is de drijvende kracht geweest bij het opstellen van de kerkelijke verklaring tegen geweld tegen homo’s in 2011, bij het opzetten van de Pink Christmas en Gay Pride Kerkdiensten. Hij was jarenlang voorzitter van het LKP en het European Forum of LGBT Christian Groups, en nog steeds actief bij het NGO-lobbywerk bij de Raad van Europa. En als eerste predikant met speciale opdracht voor de LHBTI-gemeenschap zet hij zich in voor de pastorale zorg in Amsterdam en Nederland.”

Stichting LKP
De Stichting LKP streeft naar een volwaardige plaats voor lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender vrouwen en mannen in de samenleving, in het bijzonder in de kerken. Het LKP is een koepelorganisatie van verschillende groepen in het land, waardoor werkzaamheden gecoördineerd worden en gesprekken met de (kerkelijke) overheid (nationaal en internationaal) worden gevoerd.

De zichtbaarheid van LHBTI’s én de theologische bezinning op seksuele diversiteit en genderidentiteit hebben de afgelopen jaren de houding tegenover LHBTI’s in veel kerken en gemeenschappen ten positieve veranderd, mede door de inspanningen van diverse christelijke LHBTI-organisaties, verenigd in LCC-plus projecten, ondersteund met subsidie van het Ministerie van OCW.

Websites: www.lkp-web.nlwww.lccprojecten.nl

Meer nieuws

CHRISTIAN_FORUM_2023-2

In Christ there is no East nor West

Ieder jaar organiseert het Europees Forum een conferentie ergens in Europa. Dan ontmoeten zo’n 100 mensen elkaar vanuit heel Europa. In 2023 vindt deze conferentie plaats in Nederland. Een unieke kans
Leger-des-heils

Verklaring Leger des Heils Nederland grote sprong voorwaarts

Leger vindt homoseksualiteit niet langer zonde en zet zich in voor volledige deelname LHBTI’ers. Het LKP reageert verheugd op de inhoud van brief en verklaring.
Netwerk-van-christelijke-LHBTI-organisatie-van-het-LKP-scaled

Preek patriarch Moskou direct gevaar voor LHBTI-personen

Oproep aan kerken om woorden van patriarch van Moskou te veroordelen. Het voorbeeld dat hij daarbij aanhaalt, is de zogenaamde eis van Westerse landen een ‘gay parade’ te organiseren.